Институции

Областният управител с първа приемна

Пазарджик.В приемната зала на областна администрация, в присъствието на експерти областният управител Иван Йорданов проведе първия си приемен ден след встъпването в длъжност.

Инициативни комитети и граждани от различни населени места на областта поставиха въпроси от частен и обществен характер и потърсиха съдействието на областния управител за разрешаването им.

Инициативен комитет от гр. Велинград запозна областния управител с протеста на гражданите на общината против Решение на общинския съвет за събарянето на недостроената сграда на Културния дом в центъра на града, чието строителство е започнато през 1986г. Велинградчани настояват общината да си върне имота, който в момента се владее от частни фирми.

По сигнал на жители на с. Хаджиево ще бъде извършена проверка на извършващата се в момента корекция на коритото на р. Марица в близост до селото.

По време на приемната постъпиха и сигнали на граждани срещу действия на кметовете на общини Велинград и Ракитово, които ще бъдат проверени по надлежния ред.

Приемният ден на областния управител за граждани ще продължи да се провежда всеки първи вторник на месеца от 10.00ч. Записването става на място в областна администрация Пазарджик или на тел. 034 40 00 01.

Коментари