Култура

Мария заминава на преглед в Минск

Пещера. През целият месец януари кметът на град Пещера – Георги Козарев,осъществи кореспонденция с посланика на България в Беларус-Ангел Ганев, относно случая с нашата съгражданка Мария Даракчиева, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

С помощта на посланика се осъществи контакт с Министерството на здравеопазването на Беларус,а чрез него и с 9-та клиника по трансплантация в Минск. Кметът  Козарев е упълномощил заместник-кмета Стефан Балабанов да проведе нужните разговори с клиниката и да осъществи пътуване да град Минск за преглед на Мария Даракчиева и евентуално осъществяване на трансплантация на бъбрек.

На 3-ти февруари Балабанов е посетил посолството на Беларус в София, откъдето е получил визи за него, Мария Даракчиева и баща и- Георги Даракчиев. Вече са закупени самолетни билети за 16-ти февруари, когато тримата ще отлетят за прегледа в Минск, уточниха от пресцентъра на Общината.

 Обръщаме се още веднъж към всички пещерци, за събиране на дарения, тъй като само прегледът ще струва около 6 500 долара и ще продължи една седмица.

Коментари