Вашите сигнали

Темата е боклуци

Написано от Добрина Димитрова

Пещера.С такава гледка – на изсипани непотребни вещи посрещаше минувачите ул."Свети Константин" в Пещера тази сутрин.

Най-лесното и най-удобното – да изхвърлиш ненужното току на тротоара. И вече не е твоя грижа! Нищо, че има празна кофа, нищо, че метри по-надолу има празни контейнери, нищо, че от сметосъбиращата фирма при поискване биха докарали контейнер само за това. Не, понеже си "плащаме данъците" си правим каквото си поискаме. 

Този акт на недобронамереност най-напред към себе си, защото си замърсил около своя дом и след това към останалите, освен грозната гледка и неприятното усещане, ще ангажира багер и камион на сметопочистващата фирма, която ще трябва да почисти боклука. 

Това е единичен пример, но всъщност има много такива безоговорни хора. Само, защото избират най-лесното. Други пък смятат, че вършат добро като наемат за някой лев от съгражданите с каруци. Техният боклук пък най-често свършва на място като това:

Грозната гледка е от кв. Луковица. Изхвърля се в дерето на реката, което е стръмно, опасно и недостъпно за почистване.

Всички плащаме данъци, но те са за разумните ни действия – за изхвърляне на отпадъците на определените за това места. Никой не е длъжен да чисти свинщината на един или друг, избрал лесното.

И понеже тенденцията е към затопляне на времето, ако решите да правите пролетно почистване, когато го планирате, включете в плана си разговор с ОП"ЧПОИ" на тел. 035062291, от там ще ви съдействат за по-големите битови отпадъци. Ако ще създадете строителни отпадъци, потърсете собственикът на определената за това площадка Стоян Лупанов на тел. 0887247328.

Припомняме, че строителните отпадъци са нещо напълно различно от твърдите битови отпадъци и те не се събират от общинското предприятие.

Друго направление, по което сметопочистващата фирма работи активно през последната седмица е да чисти изхвърлените по тротоари и тревни площи остатъци от резитбата на асмите.

Коментари