Вашите сигнали

Д-р Кавръкова: Не знам на някого да са опрели пистолет в главата да става кмет, заместник или какъвто и да е там

Написано от Пещераинфо

Здравейте, приятели,

Оставам вярна на обещанието да ви информирам за случващото се в общината. Вече си имаме ново ръководство и купонът започна.

Вече съм писала за възможностите и потребностите. Още на първата и то извънредна сесия стана ясно, че 4 331 наши съграждани ни обзаведоха с общинско ръководство с големи потребности. Оказа се, че първият ни и най-голям проблем е ниската заплата на кмета, която трябва да се увеличи с 25 процента или 420 лева. Правя едно малко отклонение – всеки е там, където иска. Не знам на някого да са опрели пистолет в главата да става кмет, заместник или какъвто и да е там. И така два месеца, в това число предизборната кампания, в тази община няма нищо друго за правене. Имам две обяснения – или предишното ръководство е свършило всичко за месеци напред, или новото не може да се ориентира и пак някой друг е виновен. Документите били на куп, шефовете напуснали, е да де, ама нали всички други служители са по местата си? Спрете да се занимавате с предишното управление, броячът цъка, времето лети, току-виж сте пропуснали вашето! Самият факт, че влязохте в обяснителен режим с инфантилни доводи говори за гузна съвест. Заплатата и работата на администрацията зависела от тази на кмета. Само заплатите на заместник-кметовете и председателя на Общинския съвет са процент от кметската. Не можело да е по-малка от тази на ВиК шефа и на подчинените. Досега можеше, а пък и да се бяхте кандидатирали за шефове на ВиК! Сравнявате се с други населени места. Само за протокола – Община Пазарджик включва 31 села, а Велинград над 20. Но какво ни касае нас това?

Г-н Младенов първо заяви, че ще си дарява заплатата, но се усети, че от нещо трябва да живее, това е нормално и се коригира. Лично аз го аплодирам. За 4 години са около 20 000 лева. Адмирации! Чу се, че ще вземе само 40 процента от допустимото. Това какво означава – да сме благодарни или да очакваме още увеличения?

Уважаеми управляващи, в живота има наглед дребни неща като чувство за мярка и морал. Започнете като всички с базова заплата, поработетете, докажете се, та и ние да кажем „Заслужихте я с работата си“! Трябваше само да кажете : “Смятаме, че сме по-добри, по-компетентни и заслужаваме повече“. Това би било достойно поведение. Така или иначе 12-те апостоли, пардон, съветници щяха да гласуват „За“, партийната дисциплина го изисква, моралът е за баламите. Всички доводи бяха прах в очите, кухи и нелепи.

Има обаче хора като мен, които не страдат от амнезия. Същият този екип се възмущаваше от прекомерно раздутата администрация и излишните хиляди левове за заплати на хора отвън. И какво направихте – увеличихте заплатите, със сигурност ще има поне още един заместник – кмет. Защото ще вършите два пъти повече работа ли? Като увеличихте кметската заплата, защо не увеличихте достатъчно и тези на селските кметове ? Те нямат служебни автомобили и пари за представителни нужди.

Възмущавахте се от ограничения достъп до администрацията, а турникетът на входа продължава да си функционира пълноценно. Предизборно обяснявахте колко мръсна е Пещера и изведнъж на тържествената сесия се чу в какъв прекрасен град живеем. Умен ход, браво! Отпадна едно предизборно обещание.

Приятели, сигурно се питате не се ли страхувам от тези хора, познавайки тях и методите им. Ако кажа Не , бих излъгала. Аз нито лъжа, нито съм навредила някому. Затова се осланям на Божията помощ, а те имат семейства, деца, бизнес… Пък и градът е малък, ще разберете веднага.

Като заговорихме за божиите дела искам да напомня за обещанията за храма „Света Петка“. Какво са за тях 13 000 лева! Бог да ни пази!

Ваша

Д-р Кавръкова

Коментари