Любопитно

Вече сме грамотни

Пещера. Традиционният „Празник на буквите“ в ОУ „Петко Р. Славейков“ събра първокласниците, техните семейства и учители на мило тържество в началото на пролетта.Гости на тържеството бяха директорът и пом.директорът на училището, както и учителките на децата от детските градини.

Уверено, със самочувствие, възпитаниците на г-жа Тахова и г-жа Томчева показаха, че вече са грамотни. Децата представиха празнична програма от любими стихчета, песни и сценки, разкривайки красотата и богатството на родния език и култура.

Директорът на училището, П.Христоскова, поздрави малките ученици с първия им голям училищен успех –ограмотяването и им пожела да не забравят, че книгите са прозорче към света. Всеки първокласник получи книжка с приказка от световната съкровищница – подарък от училищното ръководство. Директорът на ОДК Пещера, Зл.Златанова, зарадва децата с билков комплект-паста за зъби и вода за уста.Родителите, които бяха най-щастливи от успеха на децата си, ги изненадаха със специална „книжка за първокласници”, в която да кътат незаменими спомени от първия си клас в училище. Свещичка-фойерверк светна на специалната торта с българската азбука, за да отбележи първия училищен успех на малките ученици. Думи на благодарност за грижите и прекрасните условия за обучение в училището стоплиха сърцата на учителите и ръководството. И цветя, много цветя от обич .

Коментари

Любопитно

Вече сме грамотни

Пещера. В края на март месец учениците от първи клас на ОУ „Петко Р.Славейков“ гордо заявиха: „Всички букви знаем вече. Книжки можем да четем“.

Родители, учители и ученици се събраха на мило тържество, за да споделят радостта на първокласниците. С песни, стихове, драматизации и забавни истории малките ученици представиха обаянието на българската реч и радостта си, че вече са грамотни. И както се полага на празник, малките възпитаници на г-жа Т.Андреева и г-жа М.Хамамджиева получиха много подаръци.

Развълнувани родителите споделиха задоволството си от работата на преподавателите и ръководството на училището,  които с умение, търпение и обич към всяко дете  превърнаха  училището  в любимо място за всеки първокласник.   Кръшно българско хоро обедини радостта на всички празнуващи.

Коментари