Институции

Проблемът на превозвачите ще обсъждат днес в Анкара

България и Турция ще обсъдят днес в Анкара проблема с разрешителните за товарни превози между двете страни. Ще се търси нов подход и трайно уреждане на въпроса, който предизвика блокада на границата.

Миналата седмица българските превозвачи спряха движението на ТИР-ове през граничните пунктове Капитан Андреево и Лесово, след като Турция отмени на 30 януари разрешителните за транзит. Тогава министърът на транспорта Данаил Папазов се срещна с Комисията по транспорт и с представители на браншови организации, за да бъдат разяснени проблемите. При възникналата ситуация след блокадата на границата българската държава се ангажира с разрешаване на проблема. Даниела Бобева запозна и НС с проблематиката, създаден бе и щаб към вицепремиера.

Очаква се днес да бъдат представени поне четири искания на преговорите за квотите с турска страна. Министърът на транспорта ще бъде придружен в Анкара от неговия заместник и от ръководството на Автомобилна администрация. /БГНЕС

 

Пещераинфо припомня, че възникналата ситуация, цитирана от БГНЕС касае инцидент, при който шофьори на транспортна фирма от Пещера разкъсаха блокадата и раниха някои от протестиращите водачи.

Коментари