Общество

Поход на щастието в центъра на Пещера

Пещера.Всеки от нас търси щастието, просто, защото знаем, че го има и искаме да бъдем щастливи. Щастието в Пещера днес бе на лицата на учениците от ОУ”Патриарх Евтимий”. В поход на щастието те се опитаха да заразят всички свои съграждани. Понякога щастието е само усмивка.

usmivka

Със сигурност много усмивки предизвикаха полетелите в небето китайски балони. След снежната нощ, точно за инициативата на децата слънцето се усмихна и на фона на синьото небе червените балони се открояваха още повече. Устременият им полет право нагоре върна детското дори у най-възрастните хора на центъра на града.

balon 6tastie

Някои от тях имаха късмета да получат и специално изработените от началния курс в училището щастливи картички, както и пъстроцветни балони. Децата направиха съпричастен към своята инициатива и кметът Георги Козарев, който също получи картичка и балон.

Поводът за всичко това разбира се е световния ден на щастието. А целта, според един от преподавателите в училището, Диана Балканджиева, е да си припомняме по-често, че трябва да бъдем щастливи. В забързаното и натоварено ежедневие понякога забравяме, че щастието е навсякъде около нас.

Идеята за отбелязването на международния ден на щастието е на секция „Позитивна психология” на дружеството на психолозите в България.

Коментари