Институции

Областният управител пита премиера за пътя Пещера-Батак

Пазарджик Областният управител Иван Йорданов утре ще се срещне с премиера Пламен Орешарски. По време на срещата си с министър – председателя, Йорданов ще представи няколко проблема за решаване. Сред приоритети, за чието развитие ще настоява областният управител  е довършването на рехабилитацията на пътя Пещера-Батак. Освен това Иван Йорданов ще запознае премиера с предложението си за безвъзмездно прехвърляне на земята от Държавния горски фонд на общините. Предложението касае курортите „Цигов чарк”, „Дъното”, „Васил Петлешков”, „Розовски вриз”, „Свети Константин”, „Варварски бани”. Мотивът за това деактуването на земята е възможността на общините да ги благоустрояват чрез проекти.

Не на последно място Иван Йорданов предлага да бъдат направени промени в Закона за държавната собственост и областните управители вече за могат да се продават имоти на стойност до 500 000 лв., а не както е по действащото законодателство до 10 000 лв. Заради това ограничение от 2010 година до момента 4 имота не могат да бъдат продадени, тъй като Агенцията за приватизационен и след приватизационен контрол все още не е реализирала сделка.

Своите предложение областният управител изложи пред медиите при представянето на новоназначените заместник – областни управители Диана Варникова-Милчева и Юмер Хамза.

Коментари