Институции

Козарев замина на съвещание на Кметовете във Враца

Пещера. Кметът на община Пещера Георги Козарев ще участва в съвещанието с кметове на общини във Враца.
Днес, от 16.30 ч., в концертната зала на община Враца, форумът ще бъде открит с изявления на министър-председателя на Република България Пламен Орешарски и лидера на БСП и председател на ПГ на КБ Сергей Станишев. В съвещанието участие ще вземат още: вицепремиерите Даниела Бобева и Зинаида Златанова; министрите: на икономиката, енергетиката и туризма – Драгомир Стойнев, на финансите – Петър Чобанов; на регионалното развитие – Десислава Терзиева; арх. Иван Данов – министър на инвестиционното проектиране; Хасан Адемов – министър на труда и социалната политика;председатели и зам.-председатели на комисии в НС, както и кметове на над 100 общини.
Темите на форума са: програмата на правителството и взаимодействието на местната власт, икономическото и стопанско развитие на общините, инициативи, инвестиции, публично-частно партньорство. Вторият ден на програмата ще започне в 09.00 ч. с финансовата рамка за Бюджет 2014, представена от финансовия министър Петър Чобанов.
Ще се дискутира безработицата, социални мерки и инициативи на правителството и общините, както и Европейски инициативи, проекти и планове

Коментари