Общество

Кмет и депутат зарязаха в Радилово

Радилово. В Радилово отбелязаха Трифон Зарезан с общоселски празник. По традиция на стадиона в съседство с лозовите масиви беше отслужен водосвет за здраве, а след това беше извършено и ритуалното зарязаване на лозята. Официални гости на празника бяха народния представител Десислава Костадинова, кметът на община Пещера Георги Козарев и секретарят на общината Николай Гълъбов.

В приветствие към хората, кметът на Радилово Елена Рядкова, подчерта, че във всяка къща се произвежда хубаво вино, а с днешния ден се слага началото на новата стопанска година.Градоначалникът Козарев пък пожела на радиловци на есен да напълнят бъчвите с хубаво грозде, за да се пие на следващия Трифонов ден хубаво вино.

„Това че сме тук днес, е е сигурна гаранция, че има живот и бъдеще в лозарството и винарството. Радвам се, че Радилово пази традициите. Благодаря ви, че ме поканихте да бъда част от вашия празник днес. Пожелавам ви да бъдете здрави и да имате много поводи за наздравици, с виното произведено от вашите лозя.”. С тези думи към радиловци се обърна народният представител Десислава Костадинова.

След официалната част празникът в Радилово продължи с музика и танци.

Коментари