Общество

50 години след голямото „ДА“ …

За девети път в навечерието на 14 февруари, община Пещера и читалище „Развитие”, събраха на едно място двойките празнуващи 50 – годишен юбилей през календарната година. През 2013 година половин вековните семейства в родопския град са 29.

Преди да е започнало тържеството посветено на тези щастливи хора, изминали толкова дълъг път като двойка, решихме да ви срещнем с четирима от тях- семействата Станка и Георги Николови и

Гюлшен и kamberovaДжамал Камберови.

Докато разговаряхме с първото семейство не спряхме да чуваме възклицанията на вторите-„Ама и ние така”. И имаше защо. За тях всичко е започнало през 1960 година. След тригодишно запознанство през 1963 година двете двойки сключват брак. Съвпаденията не спират до тук- и двете семейства са горди родители на по две дъщери и имат по четирима внуци. Е, не може да има чак такова съвпадение, нали? Разликата идва чак при третото поколение- едните- Николови, имат две внучки и двама внуци, другите се радват само на една внучка, останалите са все момчета. След 50 годишен стаж в семейния живот, резонно ги попитахме каква е рецептата, а като хора с много опит Станка,Гюлшен, Георги и Джамал са единодушни-малко отстъпки, малко компромиси и нещата се случват. Признават,че стожерът в семейството е жената, но за семейството трябват двама.

kozarev dvojki През тази паметна за тези пещерски семейства година, особено важен се оказа жестът на внимание от Общината и Читалището. Всяка дама днес получи червена роза от кмета на града Георги Козарев, а семейството подарък – за спомен.

Коментари