Институции Култура

28 октомври-понеделник е неучебен, но присъствен ден за учениците в Пещера

Написано от Величка Ачева

Пещера. Във връзка с писмо на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев относно организацията на изборния процес в сградите на общинските училища и определянето на 28.10.2019г-понеделник, като неучебен, но присъствен ден за учениците от всички училища, в чиито сгради има изборни секции, Община Пещера ще подпомогне уплътняването на деня за учениците от общинските училища, като предлага на директорите да подберат според възрастта на техните ученици следните дейности по интереси:

1.За учениците от І-ІV клас от 10.30ч. в читалище ,,Развитие“ ще има представителна изява на клубовете по интереси с участието на театър ПАН-,,Празниците на България“ посветена на Първи ноември –Ден на народните будители.

2. На многофункционалната спортна площадка в ОУ,,Петко Рачов Славейков“ от 10.00 до 12.00 ч. ще бъдат организирани турнири по волейбол за учениците от V до VІІ клас, а за учениците от VІІІ-ХІІ клас, турнири по футбол, ще се провеждат и индивидуални срещи по тенис на маса.

3. Крепост ,,Перистера“ ще бъде отворена от 9.30ч. до 12.30ч. за всички ученици от общинските училища и техните учители. Входът за тях ще е безплатен.

Коментари