Вашите сигнали

За 6-та поредна година, нашето училище се включи в инициативата на фондация Човек Плюс в глобалния Ден за Анти-Тормоз, известен повече като „Ден на Розовата фланелка”, който се чества последната сряда на месец февруари, т.е. тази година е на 22.02.  Всички класове се включиха със свои идеи за съпричастността към борбата срещу тормоза в училище. Голямото междучасие пяха песни за приятелството и вълшебните думи: „Моля”, „Извини”, „Благодаря ти”, които са ключ към приятелство и разбирателство . VІІ а клас подариха розови балони на учениците от ІІІ клас, а VІІІ клас на VІ а клас, с което показаха толерантност. Ученици и учители призоваха да не е за ден това приятелство и винаги да се уважават.
Всяка година последната сряда на м.Февруари е известен като "Ден за борба с тормоза в училище" (в Канада). На този ден участниците са помолени да носят розово, за да символизират своята позиция и неприемане на тормоза в училище.
Всичко започва като протест срещу инцидент станал в училище в канадска провинция Нова Скотия. Това събитие е организирано от двама ученици – Дейвид Шепърт и Травис Прайс. При откриване на учебната година през септември 2007г. в тяхното училище група от по-големите ученици са се подигравали и тормозили един деветокласник, че дошъл на училище с розово поло. На следващият ден тези двама ученици са решили да се организират да купят и разпространят сред съучениците си 50 розови тениски в подкрепа на тормозеното момче. 
Тази тяхна инициатива бързо става популярна и сред учениците от други училища, в това число и нашето училище.

Коментари