Култура Общество

Учители от региона гледаха интегриран урок в ОУ“П.Р.Славейков“

Пещера.Учители от Пазарджик, Пещера, Брацигово, Батак, Бяга и други селища от региона наблюдаваха интегриран урок по математика и изобразително изкуство в ОУ „Петко Р.Славейков“. Положителната педагогическа практика се проведе на 16 март с ученици от VI а клас. Учителите Добринка Иванова – математика и Никола Руков – изобразително изкуство едновременно работиха върху темата „Пространствено изображение и представяне и изобразяване на валчести тела“ и нагледно показаха колко силна и здрава е връзката между математиката и изобразителното изкуство.

Решаването на  задачи от бита, ползвайки познатите формули за валчестите тела, рисуването на натюрморт от валчести тела, откриване на валчести тела в световни образци на архитектурата, бяха част от многобройните задачите, с които учениците се справиха без затруднение.

Вие пишете методиката на интегрираните уроци, не скри възхищението си един от гостите на събитието, уточнявайки, че училището всяка година показва пред колеги от областта този вид уроци, които са нов, интересен, иновативен подход при преподаването на учебния материал.

Април месец ще покажем отново положителна педагогическа практика, интегриран урок по информационни технологии и история и цивилизация, поясни директорът на училището Пенка Христоскова.

Коментари