Любопитно Общество

Стартира „Млад дърводелец“

Пещера.В Професионалната гимназия „Васил Левски“ пред учители от Пещера и медии, бе представен съвместният проект на фондация „Пинк“ и училището „Млад дърводелец“.

Целта на програмата е на ученици от 11 до 14 годишна възраст да се преподават основни умения за работа с дърво, включително и правилното използване на ръчни инструменти, техники за дървообработване, планиране на проекти за предметите, които ще се изработват.

Програмата „Млади дърводелци“ ще използва серия от комплекти, специално разработени в партньорство с пещерската гимназия.

Всеки комплект се предлага с инструкции и включва всички необходими части, за да се изгради един красив, функционален предмет, като например къщичка за птици, кутия за инструменти, рамка за снимка, свещници. В момента са налице 11 различни комплекти за използване в програмата, с намерението да се добавят допълнителни комплекти за в бъдеще, обясниха от фондацията.

На практика фондацията разшрява работата си в Пещера, тъй като от 2 години работи в сътрудничество с ОУ“Св.Патриарх Евтиймий“

Коментари