Политика

Пещерският съд отсъди-1000 лева глоба за съжителство с непълнолетна

Пещера.В публичното заседание, проведено на 5 март състав на Районния съд в Пещера призна за виновен пещерец за съжителство с непълнолетна. Съжителството е продължило от м. март 2009 г. до 03.06.2010 г., в  Пещера. Тогава А.З.Я. е бил пълнолетен, а любимата му Ж.А.М не е имала навършени 16 години. Неграмотният мъж едва ли е осъзнавал, че така извършва престъпление по чл. 191, ал.1 от Наказателния кодекс, който
гласи :”Пълнолетно лице, което, без да е сключило брак, заживее съпружески с лице от женски пол, ненавършило 16-годишна възраст, се наказва с лишаване от свобода до две години или с пробация, както и с обществено порицание.” На основание чл. 78а, ал.1 от НК, съдът обаче го освобождава от наказателна отговорност за това деяние и му налага административно наказание   глоба  в размер на 1000 лв. в полза на Държавата, платима по бюджета на Съдебната власт.
Решението е неокончателно и подлежи на въззивно обжалване и протестиране в 15-дневен срок, считано от днес, пред Пазарджишкия окръжен съд.

Коментари