Култура

Мартин Ралчевски ще гостува в Пещера

Пещера. Пещерската общественост ще се срещне с писателя Мартин Ралчевски, съобщиха от Библиотеката при читалище „Развитие“. Почитателите на словото ще се запознаят с новия роман на автора “ Смисълът в живота“. Културната проява ще се проведе в Художествена галерия „Проф. Веселин Стайков“ на 7 август / сряда / от 17.30 часа.

Мартин Ралчевски e богослов по образование и писател по призвание. Живее в Англия, но България и православието са първостепенни за него. Заради различния му поглед върху световните събития визитите му в родината предизвикват винаги журналистически и читателски интерес. Роден е през 1974 г. в гр. София.
Критиците и взискателните читатели определят творчеството на Ралчевски като емоционално, християнско и задълбочено. То често провокира към сериозни и екзистенциални размисли. Сборникът му с разкази „Душа“ е на първо място по продажби в страната за няколко поредни месеца след издаването му според популярната класация на „БГ книга“. Романът му „Безкрайна нощ“ е издаден на английски и руски езици.
Романът му „30 паунда“ е издаден на немски език. Очаква се романът му „Смисълът в живота“ (Изд. „Еделвайс“) да бъде филмиран.

 

Коментари