Спорт

Клубът по тенис на маса сформира отбори

Пещера. Спортен клуб по тенис на маса Пещера започва сформиране на отбори от всички възрастови групи деца ,жени, мъже. Тенисът на маса е един от най-популярните спортове в света. Освен че е изключително забавен, този спорт има много ползи за нашето здраве и добра форма. При тази физическа активност участват абсолютно всички мускули на тялото. Акцентът е в горната част на тялото и коремната мускулатура. Тенисът на маса развива координацията и нашите реакции.

Ползи за здравето от тенис на маса

Сърдечносъдова система. Сърдечносъдовата система се подпомага от намалените нива на стрес, както и от ускореното изгаряне на мазнини. По този начин се редуцира рискът от високо кръвно налягане и атеросклероза. По-голяма издръжливост, подобрена концентрация и бързи реакции. Цялостната координация се повишава. Активното движение подобрява кръвообръщението. От това следвт редица ползи. На първо място, мозъкът започва да функционира по-добре тъй като оросяването е значително по-голямо.

На второ място, подобреното кръвообръщение спомага за по-лесното чистене на токсини от тялото.

Следваща полза е намаляването на стреса, което води до понижаване нивата на хормона кортизол (хормонът на стреса), който пречи да отслабваме, когато е във високи граници. По-доброто кръвообръщение спомага и за премахването на целулита. Отделя се значително количество серотонин, който е в пряка връзка с настроението ни. Това подпомага и излизането от депресивни състояния без употреба на медикаменти.

Тенисът на маса може да се практикува както на открито, така и на закрито, което го прави подходящ спорт за всеки сезон. Не се изисква специално облекло или особено добра физическа подготовка. За всички желаещи да тренират тенис на маса може да намерите информация фейсбук страницата: Тенис на маса гр.Пещера

Или на телефон: Председателя на СКТМ-ПЕЩЕРА 0885918190-В.ДЕЛЧЕВ

Зам. Председател 0886889156-П.МИРАЗЧИЕВ

 

 

Коментари