Култура

За четвърта поредна година: „Биовет“ АД обявява конкурса „Пещерските будители“

Написано от Пещераинфо

За четвърта поредна година „Биовет“ АД обявява конкурс за рисунка, литература и фотография „Пещерските будители“. В него могат да вземат участие всички ученици от първи до дванадесети клас в седемте общински училища в град Пещера. Темата на конкурса тази година е: „Моето родословно дърво“.

 

Участниците могат да разговарят със своите родители, баби и дядовци за историята на своите родове и да я напишат, могат да разкажат за известните си предшественици и да представят стари снимки от своето семейство. Темата дава възможност за художниците да нарисуват своите предци или да направят своето родословно дърво, а фотографите да направят портрети на хората от своето семейство.

 

Както и до сега „Биовет“ АД осигурява наградния фонд за конкурса. Участниците ще бъдат разпределени в три възрастови групи – начален, прогимназиален и гимназиален курс на обучение. Във всяка от групите ще бъдат излъчени индивидуални победители за първо, второ и трето място.

 

Конкурсът стартира на 15 септември, а работите на участниците трябва да бъдат предадени в училищата до 20 октомври. Жури определено от организаторите ще направи оценка на конкурсните работи и ще излъчи победителите. На специална церемония, която ще се състои на 31 октомври ще бъдат обявени и имената на отличените.

 

На 15 септември ще бъде обявен и регламентът за конкурса.

Коментари