Култура Любопитно Общество

Деца помагат на деца в Пещера

Пещера.Малките доброволци от Детския отдел на библиотеката при читалище „Развитие” зарадваха днес малчуганите от Дневния център за деца с увреждания. По повод отминалия ден на толерантостта ученици от училищата ”П.Р.Славейков”, „Михаил Каролиди” и „Св.Патриарх Евтимий”, с помощта на своите родители събраха дрехи и играчки и ги дариха на своите връстници от Дневния център.

Най-активни в благотворителната акция бяха учениците от 3 „А” клас на ОУ”П.Р.Славейков”, с класен ръководител г-жа Хамамджиева, за това и искаме специално да ги поздравим, разказа пред репортер на Пещераинфо Цветана Йовчева от детския отдел на библиотеката, която е инициатор на цялата идея за сътрудничество между центъра и културната институция. Взаимоотношенията между тях ще продължат с изработването на коледна украса от сръчните ръце на малките доброволци – идея, която впечатли директора на Дневния център Соня Бурова.

Отвъд всичко това остава настроението, което момичетата и момчетата внесоха в ежедневието на децата с увреждания.

„Вярвам, че след днешния ден са възможни и нови приятелства. Съвсем скоро ние ще се върнем тук не само с коледна украса, но и за да почетем заедно приказки”, обясни Йовчева.

Припомняме, че ежедневно Цеце, както я наричат децата, събира доброволно ученици в библиотеката  за допълнителни часове по четене, а съвсем скоро малките читатели направиха и радиотеатър, излъчен по радио „Пещера”.

Коментари