Институции

Второ отличие за Община Пещера-„Перистера“ донесе награда

Георги Козарев, кмет на Пещера, взе от името на общината наградата в категорията „Градска среда и ландшафтни паркове“ за проекта за реставрация на античната крепост „Перистера” в националния конкурс „Сграда на годината“.

Учреден през 2002 година, Национален конкурс „Сграда на годината“ е най-престижното събитиe в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата и отличава най-добрите постижения през съответната година.

Конкурсът е под патронажа на МРРБ със съдействието на браншовите организации в архитектурата, инвестиционното проектиране и строителството. Най-хубавите сгради в България, получили разрешение за ползване през годината, кандидатстват и преминават през оценка на авторитетно жури от уважавани представители на професионалните общности. 

Тази година в него участваха 77 новоизградени или реконструирани публични и частни проекта, завършени през 2014 г., те бяха оценени от жури от 27 водещи експерти и представители на бизнеса и културата с председател Деница Николова, зам.-министър на регионалното развитие. Отличените сгради бяха обявени снощи на галацеремония на 10 декември.

Коментари