Общество

„Винпром Пещера“ увеличи лозовите си масиви

„Винпром Пещера“ увеличава лозовите си масиви и през 2013 г. Лидерът на алкохолния пазар у нас инвестира в придобиването на още 3 хил. декара висококачествени собствени лозя. По този начин компанията планира гроздовите й насаждения да достигнат 20 хил. декара. Това съобщи изпълнителният директор на „Винпром Пещера“ Иван Папазов. По думите му, лозовите  масиви на компанията са разположени в най-плодородните региони в страната. Местата не са случайно избрани, а след задълбочени анализи, с което „Винпром Пещера“ гарантира високото качество на добиваното грозде, а в последствие и превъзходния вкус на виното и алкохолните напитки. До края на 2012 г. в производствените мощности на „Винпром Пещера“ бяха преработени над 36 хил. тона грозде, вложено в производството на вината Domaine Peshtera и ракиите „Пещерска“ реколта 2013 г., каза още Папазов.

В момента в лозовите масиви на „Винпром Пещера“ се провежда мащабна агротехническа кампания от мероприятия, насочени към защита на лозята от болести и поддържане и обработка на почвата.

Гарантираният произход и качество на вината и спиртните напитки на „Винпром Пещера“ са добре познати не само на българския, но вече и на чуждестранните пазари. „За последните 6 години експортът на компанията бележи над 100% ръст. А със заложените в експортната програма планове и сключени договори за износ през 2013 г. се очаква този процент да нарасне значително“, заяви Пламен Байков, оперативен директор на „Винпром Пещера“. По думите му, към продукцията на компанията има интерес от САЩ, Централна и Западна Европа, Русия, скандинавските държави, Кипър, Гърция, Полша, Англия.

Най-големият производител на алкохол в България започва сериозна експанзия на своите вина и високоалкохолни продукти на азиатските и африкански пазари. Засилено търсене към продукти на „Винпром Пещера“ има сред китайските, японските, хонгконгските и нигерийските потребители, добави още Байков. 

Коментари