Политика

В Пещера полицията хвана трима непълнолетни на заведение без придружител

Велинград, Пещера Непълнолетни, присъстващи без придружители в питейни заведения след 22.00 ч., са открити по време на полицейска акция в петък, съобщи бюлетинът на ОД МВР – Пазарджик.

Акцията е проведена от екипи на полицейските управления в Пещера и Велинград, като в проверките са взели участие инспектори от РЗИ – Пазарджик и отдел „Закрила на детето” при Дирекция „Социално подпомагане”- Пазарджик. проверени са питейни и увеселителни заведения, интернет-зали и компютърни клубове на територията на общините Пещера, Брацигово и Батак. В питейно заведение в Пещера са били открити трима непълнолетни без придружител. Аналогични действия са протекли и на територията обслужвана от РУП-Велинград. Извършени са инспекции на питейни заведения в Костандово, Ракитово и Велинград. В кафе-аперитив в курортния град униформените установили седем непълнолетни без придружител след 22.00 ч.

Всички деца са били отведени в полицейските управления в Пещера и Велинград. След проведени беседи с органите на реда и инспектори „Детска педагогическа стая” децата са предадени на родителите си. От своя страна родителите ще бъдат санкционирани съгласно Закона за закрила на детето. Акции от подобен род ще продължават активно и занапред на територията на цялата област.

Коментари