Общество

Пускаме тото вече и в пощата

До месец в 264 пощенски станции ще бъдат предлагани услугите на Българския спортен тотализатор. Това съобщи заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров, след като бе подписан договор за сътрудничество между двете предприятия. Подписи върху споразумението поставиха изпълнителните директори на Български пощи и Българския спортен тотализатор – Валентин Петков и Белчо Иванов. На събитието присъства и заместник-министърът на младежта и спорта Йордан Йовчев, представители на двете дружества и др.

Фишовете ще са обработват с помощта на терминали, инсталирани на гишетата на „Български пощи“, обясни заместник-министър Георги Тодоров. По думите му, освен приемането на талони, в станциите ще бъдат изплащани и печалби до 200 лв. Над 500 служители на Български пощи ще бъдат обучени да приемат фишове и талони.

Въвеждането на нови дейности е в изпълнение на програмата за финансово стабилизиране на „Български пощи, заяви Георги Тодоров. Той припомни, че през 2013 г. правителството осигури общо 9,5 милиона лева на дружеството. Средствата покриват част от полагащата се компенсация за 2011 г. за доставката на писма и колети в икономически неизгодни райони.

Заместник-министърът на младежта и спорта Йордан Йовчев каза, че договорът ще има положителен финансов ефект както върху Българския спортен тотализатор, тъй като ще се повиши продажбата на фишове, така и за пощите, които ще получават комисиона от тази дейност.

Коментари