Общество

Пещерските учители на среща с кандидат-депутатите на ГЕРБ

Пещера.Седмица не достигна на 41-то Народно събрание, за да приеме новия Закон за образованието, който беше подготвен от ГЕРБ след усилена работа в Комисията по образование. Това заяви Гинче Караминова – втора в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ.

На среща с пещерските учители тя разказа през какви процедурни хватки на опозицията е протекло гласуването. „Опонентите ни вероятно са доволни, но отлагането е само в ущърб на българските деца и аз съм сигурна, че това ще бъде един от първите закони, който ще гласува новоизбрания парламент”, допълни Караминова.

Сред приоритетите, заложени в законопроекта са въвеждането на индивидуалния подход при работата с децата, кариерното развитие на педагозите, въвеждането на електронни учебници, подобряването на материалната база в българските училища и други.

Срещата с учителите премина при голям интерес от тяхна страна, а задаваните въпроси бяха от всички сфери на обществено-политическия живот. Своеобразен домакин беше Десислава Костадинова – лидер на пещерската организация на ГЕРБ и кандидат-депутат, издигнат в листите от Пещера и Брацигово.

Двете дами очертаха и приоритетите при следващо управление на ГЕРБ.

Инвестиции в социалната сфера, здравеопазването и селското стопанство са основните теми, по които ще се работи, при максимално усвояване на средствата по оперативните програми, каза пред учителите Десислава Костадинова.

Коментари