Институции

Пещера беше представена на Дипломатически зимен благотворителен базар в Сараево

Сараево-Пещера. В столицата на Босна и Херцеговина –  Сараево беше организиран Дипломатически зимен благотворителен базар.
На щанда на Българското посолство бяха представени български вина, козметика, коледни и новогодишни картички, сувенири и кулинарни специалитети.
Беше представена крепостта „Перистера“, посредством видеоматериали и брошурата за Етнофестивала в гр. Пещера. Българският щанд бe посетен от дипломати, международни представители, военни представители от мисията на ЕУФОР, както и от множество граждани. За благотворителни цели и за подпомагане на деца в неравностойно положение, българските представители набраха 930 конвертируеми марки /равностойни на 930 лева/. Успешно беше представена Република България и забележителностите на гр. Пещера, с увереност, че крепостта „Перистера“ ще завоюва първо място в националния конкурс „Чудесата на България”.

Николай Колев, пълномощен министър, заместник – ръководител на мисията в Сараево изказва специални благодарности на Стефан Балабанов, заместник – кмет на община Пещера и Зоя Теохарова, помогнали за благотворителната акция.

Коментари