Любопитно

ОУ „П.Р.Славейков” –с рекорден брой клубове по проект УСПЕХ

Пещера.ОУ”П.Р.Славейков” се включи в третия, заключителен, етап  от тригодишния проект ”Да направим училището привлекателно за младите хора”  – УСПЕХ  с 24 групи за извънкласни дейности. Първите два етапа от проекта протекоха при изключителен интерес от страна на учениците, пълна подкрепа от страна на родителите, затова и третият етап стартира с рекорден брой групи.

Продължават работата си клубовете в областта на спорта, ”Баскетбол”, ”Футбол”.  Новият клуб „Фитнес” провежда занятията си в спортната зала на училището на професионални фитнес уреди.Студио „Приятели на музиката” развива не само певческите умения на учениците ,но и познанията им в областта на музиката.

Най-малките ученици са насочили интереса си основно към света на приказките и света на животните.В два от клубовете учениците ще затвърждават уменията си да комуникират на английски език.Българските обичаи,традиции,историята и настоящето на родния град,ценностите в живота на човека,елементите на културното поведение  ще се изучават в няколко от групите .Приложни дейности в областта на модния дизайн и акварела ще усвояват учениците в други два клуба.

Екологичното възпитание е основната цел на „Зелено сърце”, а в „Европейска кухня”учениците ще приготвят ястия от кухнята на европейските народи .Фотогравският си усет и поглед към красивото ще развиват участниците в клуб „Снимай своя свят”.

Всички сформирани групи са съобразени напълно с интересите на учениците, което прави ОУ”П.Р.Славейков” много по-привлекателно за младите хора и подпомага ценностното изграждане на личността им, подчерта директорът на училището П.Христоскова.

Коментари