Общество

От снощи – и в Пазарджик протести

Пазарджик Повече от 150 души се събраха тази вечер в градинката срещу Общината в протест срещу правителството. „Въпросът е за морал. Вижда се как за една нощ се пригажда закона, за да се избере определен човек. Съжалявам, че сме толкова малко хора. София искаше да ни събуди, ние спим. Тази партия, която експлоатира и унижава българския народ от 1944 г. сега изважда лого „Да върнем България на хората”. Те я бяха дали на Съветския съюз безвъзмездно. Сега на кои хора искат да я върнат – на Русия или на тези, които им дърпат конците от Кремъл.

Посочете ми едно правителство след 44-та година у нас, което да е било чисто българско. Седем министър председатели имаме съветски граждани. И сега са пак същите. Браво на София, имат моите поздрави”, каза Александър.

Бистра Алексова също коментира пред репортер на ПЗИНФО: „Достигнали сме предела на търпимост. Искаме да кажем СТОП. Не на този начин на управление. Въпреки, че са избрани демократично, не оправдават доверието на тези. Избрани са да служат, а в същото време преследват някакви свои интереси. Тази липса на прозрачност, на морал, се отразяват на всички. Искаме да кажем, че границите вече са прекрачени. Изразяваме моралната си позиция за нов начин на управление, нов тип политика – за достойните хора на тази държава. Правителството няма потенциал да продължава – грешка след грешка. Това не е за толериране.”

Въпреки сравнително малкия си брой, протестиращите впечатляваха с посланията от плакатите си – „Орешарски, брадясах от чакане!”, „Когато отвратените напуснат държавата, остават само отвратителните!”, „Прозрачно, честно и грамотно управление!”, „Не искам и внуците ми да плащат вашите дългове!” и много други.

Пазарджик отново показа, че може да протестира интелигентно – множеството от всякаква възраст и социално положение изказваше мнението си, докато за униформените работата се ограничи в присъствие. Призивът от мегафона към пазарджиклии беше всяка вечер в 18.30 ч. да се събират на същото място.

Коментари