Общество

Някой краде храсти от парковете на Пещера

Пещера. Представителите на Общинско предприятие „Чистота и поддържане на общинската инфраструктура“- /ЧПОИ/ Иван Спиров- заместник директор, Крум Андреев- специалист подръжка водни системи и Анета Спасова – управител на охранителна фирма  „Армейски щит“ при направена проверка на парк до църквата „Св. Димитър“ са констатирали, че са откраднати посадени растителни видове.

Неизвестни злодеи са измъкнали скайрокет, туя смарагд, илиперос сабина, лъжи кипарис и лавровишна. Общият брой на откраднатите растения е 11. От Oбщината призовават гражданите, когато забележат вандалски набези, да сигнализират контролните органи.

Репортер на Пещераинфо се опита да научи дали живеещите в близост до парка са видели вандалите. Странното мълчание на съгражданите обаче не беше повод за учудване. Изненада предизвикаха някои отговори : „Общината ще купи нови…“, „не ме интересуват храстите, гладни сме…“, „тия дето пазят- да ги възстановят..“ и др. И като не става с добро се сещам, че опитът на останалите държави показва, че когато искаме нещо да е красиво, паркът трябва да е свързан с работно време, да се затваря и охранява, или поне зоните, където има по-луксозни и по интересни видове. Дали ще е по-удобно за майките и децата в 17.30ч да хлопват вратите на парковете, или да проявим гражданска активност и да пазим това, което е направено за всички трябва да преценим самите ние. И да сме отговорни и безмилостни към подобен род прояви.

Коментари