Общество

На заем от ПЗИНФО – Нов кметски екип пое община Пазарджик

На снимката: Тодор Попов с участниците в инициативата

Пазарджик Николета Георгиева се казва днес кметът на община Пазарджик по станалата вече традиция инициатива на фондация „Джуниър Авчийвмънт България“, „Мениджър за един ден“.

 

Община Пазарджик се включва в инициативата за шеста поредна година. „Винаги се радвам, когато мога да срещам с младежи и ентусиазма, с който са заредени. Само от нас зависи да им гарантираме самочувствието и светлото бъдеще, което несъмнено заслужават.“, каза кметът Тодор Попов в тази връзка.

Искам да видя как се вземат решения, сподели ученичката от Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт, която днес е начело на Общината. „В живота най-трудните неща са човек да се научи да взема решения и, по-важното – да носи отговорност за взетите решения. Някои хора се научават само наполовина“, каза кметът Тодор Попов при срещата си с екипа от млади мениджъри. Той изрази удовлетворение, че присъствието на младите хора днес ще им даде възможност да видят на практика как функционира една администрация за разлика от романтичната представа, която имат мнозина за това.

Заедно с кмета Георгиева днес функциите секретар на Общината пое Ани Петрова от СОУ „Георги Бенковски“ и Спас Гочев от ПГИМ. Дирекция „Образование и култура“ е в ръцете на Татяна Александрова от СОУ „Г. Бенковски“, Александра Телбизова от ПГИМ е главен експерт в отдел „Информационно обслужване“, а Таня Георгиева от СОУ „Г. Бенковски“ ще ръководи Дирекция „Стратегическо планиране, проекти и електронни услуги.“

След символичното поемане на общинското управление, мениджърският екип има възможност да се запознае с естеството на работа за съответната длъжност, която им е поверена за един ден, да се погрижат да изпълнят планираните задачи, сред които са участия в обсъждания и стратегически планирания, поставяне на резолюции на документи и решаване на ежедневни казуси.

Учениците веднага се потопиха в работната атмосфера.

zaicev uchenichka

На снимката: Николай Зайчев с Таня Георгиева

В Дирекция „Стратегическо планиране, проекти и електронни услуги“ Таня Георгиева сподели, че иска да види целият път, по който един проект става реалност. Все още не е избрала бъдещото си професионално поприще, но се надява наученото днес да й помогне. Намираме я на работното място, докато директорът Николай Зайчев, макар и в „отпуск“ за ден, разяснява процеса на програмиране и усвояване на европейски средства. „Колегата имаше възможност да види какво представлява един голям проект, как се стартира, докъде се стига, тя самата е запозната с проекта за многофамилните жилищни сгради. Ще се запознае с екипа в дирекцията, ще й покажем практически някои неща, запознах я и какво предстои в Пазарджик като визия. Мисля, че днешният ден ще й бъде от полза“, каза Зайчев.

Следобяд кметът Тодор Попов ще се срещне с ученици от всички общински училища.

Коментари