Общество

На протест срещу сметището

Капитан Димитриево „Да затворим сметището, да спасим Капитан Димитриево” Такава група във Фейсбук вече събира недоволните от близостта на пазарджишкото сметище до селото. В съобщение до останалите нейният създател Иван Благоев пише:”Тази група не е създадена с политическа цел. Събираме подписка която ще бъде внесена в община Пещера, за да можем да затворим пътя. Моля всички жители на с. Капитан Димитриево които са регистрирани във facebook да се присъединят. В събота ще се събира подписка на центъра. Моля всички жители на селото ни да бъдат съпричастни. По този начин може да ни обърнат внимание. Да затворим пътя и да спрем движението. Ние имаме право да живеем здравословно и да дишаме чист въздух.”

За ПЗИНФО Иван Благоев съобщи,че вече са събрани над 100 подписа. Самият той съжалява, че на практика няма подкрепа от другите две села в билзост до сметището- Алеко и Главиница.

Припомняме, че вече десетилетия сметището между Главиница и Капитан Димитриево трови въздуха в пещерското село. Заради въздушните течения дима и миризмата от бунището обгазяват редовно населеното място. Многократно до момента жителите на Капитан Димитриево се опитват да демонстрират своя протест срещу сметището. На този етап обаче закриването му е невъзможно. Въпреки стартиралия процес за изграждане на Регионално депо, то едва ли ще стане факт скоро.Още повече че това е проект, който се забави много през годините.

Коментари