Институции

Кметът отличи доброволци и пожарникари

Пещера.Петима мъже и цялата служба за пожарна и аварийна безопасност бяха отличени за денонощния труд, който положиха за пробиване на път до „Св.Константин”, за да бъдат изведени намиращите се там хора. Кметът Георги Козарев връчи за особени заслуги на Богдан Богданов, Йончо Георгиев, Петър Цвеев, Тодор Станев, общинският съветник Илиян Петров и от на пожарната, в лицето на инж.Красимир Писков почетния знак на града и грамота. Градоначалникът благодари на всички за помощта в най-тежките дни и сравни стореното с подвиг. Козарев уточни, че подобно отличие той лично е връчил само на почетни граждани на Пещера и припомни, че поне за последните 12 години не е имало случай пътят за курорта да остане затворен заради сняг.А този път снегът беше много.

grupa

Ситуацията по пътя и в самото вилно селище остава тежка. Пътят е затворен за движение. Предстои от него да бъдат разчистени падналите дървета. Все още до курорта не стига ток.инж.Писков от пожарната уточни, че екипите на EVN работят по локализирането на точното място, където е прекъснато захранването. Пътят от курорта към м.Дъното на Цигов чарк пък е абсолютно непроходим.

По време на срещата стана ясно, че на 10 март от „Св.Константин” пожарникарите са свалили бременна жена с болки и няколко деца. В дните от 7 до 9 март от звеното за пожарна безопасност и защита на населението в Пещера са реагирали на 29 сигнала за паднали дървета и кабели на пътното платно.

Инж.Писков призна, че е имало хора, които се намират в труднопроходими местности, но са отказали да бъдат евакуирани. Той даде като пример вилното селище „Атолука” над Брацигово, където четирима мъже са отказали да си тръгнат.

Коментари