Общество

Кандидатите за народни представители от листата на ДПС дебатираха с младите хора в Сърница, които ще гласуват за първи път на Парламентарните избори

Човек помни важните неща, които е направил за първи път. Първия учебен ден, първата любов, първия важен за него избор. Точно това ви предстои да направите и на 12 май, когато ще гласувате за първи път, с номер 40 в интегралната бюлетина. Вече сте равни пред обществото и законите, с пълните права, които имат и родителите ви и най-важното – задължението да живеете свободни!

С тези думи се обърна към младежите от гр. Сърница кандидатът за народен представител от листата на ДПС за област Пазарджик Искра Михайлова. Точно това ви предлагаме ние от Движението за права и свободи – да избирате как да се реализирате и да живеете свободно, заяви тя.

Според Искра Михайлова е важно какви са възможностите за реализация след последния училищен звънец за всеки млад човек в България, не само в Сърница и ключът е качественото образование на всички нива. Само така ще може да се преодолее най-уродливото социално явление – младежката безработица, по който показател ГЕРБ е наредила България на първо място в ЕС.

Като задача на следващото българско правителство, тя очерта разработването на специална стратегия за младежката заетост, в това число и чрез използване на националния бюджет и инструментите на общата политика на ЕС.

Родени сте във време на демокрация и ние искаме да живеете демократично. Демокрацията няма и не може да има алтернатива. Този избор България направи преди 23 години, когато повечето от вас не са били родени, но управлението през последните четири години показа, че в условия на конституционно разписана демокрация е възможно да се реализират авторитарни модели на власт.

Ние, Движението за права и свободи, няма да позволим вие да живеете в тоталитаризъм, допълни третият в листата на ДПС за област Пазарджик, Сергей Кичиков.

Изберете номер 40 в бюлетината и бъдете част от младежката организация на Движението за права и свободи, призова младежите, Мустафа Джамбаз, кандидат за народен представител от листата на ДПС и председател на движението в община Велинград.

Над 130 са младежите и девойките от гр. Сърница, които ще избрат представителите си в Народното събрание на 12 май за първи път

Коментари