Общество

Искра Михайлова в Пещера: Икономиката ни има нужда от свободно стимулирано предпремачество, а не мачкан с държавни инструменти бизнес

Пещера.Не правим шумни и показни събирания. За нас е важно не да ни гледате по трибуните, а да разговаряме свободно с вас и да не прекъсваме връзката между властта и бизнеса. Това, което през изминалите четири години направиха управлявалите ни от ГЕРБ. Тип управление, което никой не е очаквал – да се гради недемократично общество с инстументите на демокрацията, сподели на среща с представители на малкия и среден бизнес в Пещера, Искра Михайлова, втора в листата на Движението за права и свободи за област Пазарджик.

Пред следващото Народно събрание и следващото правителство има много работа. Най-важната задача е да се възстанови връзката между властта и бизнеса, най-вече с малкия и среден бизнес, защото за страни като България, те са гръбнака на икономиката.

Първото, което трябва да направи новото правителство е възстановяване на средата за развитие на малкия и среден бизнес, да гарантира плащанията на държавните задължения към фирмите и самата тя да спазва строги механизми за свободно стимулиране на предприемачеството.

ДПС е готова да гарантира категорична подкрепа на малкия и среден бизнес чрез сигурност на  плащанията, ефективно електронно правителство и законодателно закрепени облекчения. Важно е България реално да се превърне в предпочитана дестинация със специален туристически продукт и пълноценно да се използват възможностите на здравния туризъм.

Задължително трябва да се провежда активна регионална политика, чрез децентрализация, партньорство, обмен на знания, технологии и добри практики, създаване на мрежа за сътрудничество. То са само малка част от разписаните в платформата на Движението за права и свободи ангажименти към малкия и среден бизнес, които Искра Михайлова представи пред работодателите в Пещера и благодари за подкрепата им по време на изминалия мандат.

“ Възхитена съм от упоритостта ви, с която отстоявате правото си да правите днес бизнес в страната ни, защото през изминалите четири години сме свидетели на това как предприемачите ни са мачкани с държавни инструменти, вместо да бъдат свободно стимулирани. Можем и трябва да променим това.“

Коментари