Институции

Искат съдействие от Костадинова и за намиране на работа

Пазарджик-Пещера. Директорът на Ресурсен център – Пазарджик Гергана Колчакова се срещна с народния представител от ГЕРБ Десислава Костадинова по време на приемния и денв областния град. Пред пазарджишкия депутат беше представен проблемът, който според ресурсните учители ще произтече при приемане на внесения в Народното събрание закон за училищното образование в сегашния му вид. Те са против обединяването на Ресурсните центрове заедно с много други звена в т.нар. Центрове за личностна подкрепа. Не желаят и да преминат на подчинение на общините. По този повод ресурсните учители от цялата страна протестираха вчера символично срещу проектозакона.

Десислава Костадинова получи писмено становището на Ресурсния център. Костадинова пое ангажимент да проведе среща с Милена Дамянова – председател На Комисията по образование в НС. На нея тя ще я запознае с позицията на Националната асоциация на ресурсните учители.

В Рамките на приемните в Пазарджик и Пещера Десислава Костадинова се срещна с много хора, повечето от които търсят помощ за намирането на работа.

Поставен бе и проблемът със забавеното разплащане по жилищно-спестовните влогове.

С проведените приемни дни в Пазарджик и Пещера завърши цикълът от срещи с граждани на Десислава Костадинова през януари. От началото на годината до момента депутатът от ГЕРБ реализира приемни в 10 общини.

Коментари