Общество

ГЕРБ изгради 200 километра пътища в Пазарджишка област

Пещера.Водачът на листата на ГЕРБ в Пазарджишка област д-р Дончо Баксанов и Десислава Костадинова – кандидат за депутат и лидер на партия ГЕРБ в Пещера посетиха едно от най-големите предприятия на територията на община Пещера – „Биовет”.

На среща с колектива на завода двамата направиха своеобразен отчет за свършеното по време на мандата на правителството на ГЕРБ и очертаха приоритетите, заложени при евентуално второ управление на партията. Близо 200 километра пътища от общо 700 км. в областта са били реновирани по време на управлението на ГЕРБ, отчете д-р Баксанов.

В Пазарджишка област са усвоени около 600 милиона лева по различни европейски програми. 60 милиона от тези пари са инвестирани в Пещера, подчерта д-р Баксанов. „Често ни обвиняваха, че асфалта не се яде, но асфалта носи инвестиции и пари.”, каза още Дончо Баксанов. „Ясно трябва да се разбере, че тези пари идват от европейските фондове и беше невъзможно да се пренасочват от едно към друго перо, например за майчински и повишаване на пенсиите.”, обясни той.

„Допуснахме грешки в икономическата сфера, подчинявайки се на идеята за финансова стабилност. Това причини много неудобства и затруднения на хората.”, призна Дончо Баксанов. „Затова в новата ни програма за управление сме заложили като приоритет повишен ръст на доходите и акцент върху социалните политики.”, каза още той.

Десислава Костадинова го допълни като обясни, че благодарение на правителството на ГЕРБ и добрият диалог, който има с европейските институции, от месец май вече ще бъде възможно прехвърлянето на европейски средства от един фонд в друг. Очаква се това да доведе до подобряване на ситуацията в по-невралгични сфери, смята Костадинова. От своя страна работниците от „Биовет” поискаха гаранции за ново законодателство срещу монополите. Поставиха и социални искания, свързани с повишаването на доходите и пенсиите, с по-добра закрила на възрастните хора и отварянето на програми за младежка заетост, които да мотивират младите хора да не напускат страната.

Коментари