Институции

Европейската комисия ще разследва проблема със сметището, което трови Капитан Димитриево

Комисията по петиции е разгледала жалбата за сметището край с. Капитан Димитриево, изпратена от кмета на населеното място Иван Златинов. Това съобщиха от кабинета на евродепутат Илияна Йотова в Брюксел във връзка със запитвания на жители от община Пещера.  Жалбата бе изпратена в мандата на евродепутата като член на Комисията по петиции към Европейския парламент и със съдействието на народния представител от БСП в 42-то НС Йордан Младенов. В петицията жителите на селото сигнализираха за дългогодишния си проблем.

Комисията по петиции е уведомила кметството на населеното място, че повдигнатите въпроси са допустими съгласно правилника на Европейския парламент, доколкото съдържанието на петицията попада в сферите на дейност  на Европейския съюз.

След като е пристъпила към разглеждане на жалбата комисията по петиции е решила да се обърне към Европейската комисия с молба за извършване на предварително разследване по различни аспекти на проблема. Комисията по петиции ще продължи разглеждането на жалбата веднага след като получи необходимата информация.

Коментари