Любопитно

Двама педагози от ОУ „П.Р.Славейков” –на тържествения прием на президента по случай 24 май

Пещера-София.Директорът на ОУ „П.Р.Славейков”, Пенка Христоскова и Щерю Бадалов ,учител по физическо възпитание и спорт и треньор, бяха гости на тържествения коктейл на президента на Републиката по случай 24 май – Деня на българската просвета и култура. Националният исторически музей в Бояна бе мястото, където президентът се срещна с изявени представители на образованието, науката, културата. Събитието бе уважено от патриарха на българската православна църква Неофит, от председателя на Народното събрание Михаил Миков,от целия дипломатически корпус.

Преживяването бе незабравимо и вълнуващо, споделиха педагозите. Срещнахме се с много от изявените представители на българската култура. А президентът Росен Плевнелиев,  президентът Петър Стоянов, председателят на Народното събрание Михаил Миков, директорът на НИМ Б.Димитров, Цветана Манева  отправиха  лични посланията  към училището ни на картички с изгледи от Пещера, които бяхме подготвили предварително, уточниха те.

Приехме  поканата на президента като признание за работата на всички-учители,ученици,родители. Училището ни е желана територия за учениците, защото тук е интересно : учим,творим,спортуваме ,допълни директорът П.Христоскова.

Коментари