Любопитно

Депутатът Десислава Костадинова организира среща за представяне на законопроекта за предучилищното и училищно образование

Пазарджик. Народният представител от ГЕРБ Десислава Костадинова ще организира среща-дискусия за обсъждане на законопроекта за предучилищното и училищно образование. Депутатът от пазарджишкия избирателен район ще даде възможност на учителите от региона да научат повече за проектозакона от хората участвали в неговото написване. Това ще е и още една възможност за обратна връзка между законотворците и онези, които ще са преките изпълнители на законопроекта. Той беше внесен в парламента през ноември, а Десислава Костадинова е един от вносителите му. Срещата е планирана за януари и ще се проведе в областния център – Пазарджик, сподели Костадинова.

Като цяло законопроектът не се различава от този, който заради разпускането на в 41-вото Народно събрание не беше приет.

В него е заложено основното образование да се завършва в 7-ми клас, а средното да е разделено на две степени. Запазва се идеята държавата да дава средства и за частните детски градини и училища. Това ще стане от 2018-та година. Остава и задължителното обучение на петгодишните, но от проектозакона е извадено задължителното обучение на четиригодишните.

Коментари