Институции

Бойка Маринска ще има приемни дни във всички общини

Пазарджик. Като избирател от 13 МИР Пазарджик съм длъжна да оказвам подкрепа на всички общини в региона, заяви депутатът от Реформаторски блок Бойка Маринска и добави, че това, което предстои са приемни дни, които по график ще бъдат организирани във всяка една община. Освен с гражданите, ще бъдат провеждани срещи с общинските ръководства по места, за да могат да се отсеят най-важните проблеми и да бъде оказвана помощ, допълни Маринска.

Народният представител обобщи, че още с учредяването си Реформаторски блок е  заявил желание и стремеж за реформи. „Преди изборите обещахме на избирателите с програмата си реформи, така необходими за България. След изборите, повече от очевидно стана, че за да бъдат проведени тези реформи, е необходим партньор, и то не един. Затова подписахме коалиционното споразумение с ГЕРБ и настоявахме за по-широка подкрепа, като гаранция за реализиране на тези реформи“, каза още Бойка Маринска.

По думите й, Закон за средното образование ще има. „ Още преди изборите заявих пред избирателите, че един от приоритети на Реформаторски блок е образованието. Това е моя лична кауза. Законът за средното образованието трябва да бъде подложен отново на обсъждане с НПО, учителите, синдикатите, за да се видят спорните текстове. Той трябва да бъде коригиран в такъв вид, който да удовлетвори изискванията на всички сектори. В момента законът е внесен в НС. До приемането му се надявам да успеем да инициираме законодателни промени с особено важни текстове. Надявам се, Законът да стане готов и да влезе в сила от началото на новата учебна година“.

Относно напрежението в Реформаторски блок, депутатът Бойка Маринска коментира: „Коалицията е съставена от партии, всяка с своята идентичност и лице. В една такава коалиция е нормално да има напрежение, защото всяка партия има виждания, които са различни от останалите. Досега сме работили заедно, каузата, която ни обединява са реформите. Въпреки различията, които съществуват, ние ще преследваме нашата цел и ще бъдем обединени“.

Коментари