Криминално

89-годишна жена почина при пожар в Радилово

Написано от Пещераинфо

Възрастна и самотноживееща жена от пещерското село Радилово е починала след битов пожар. Сигнал за случилото се е бил подаден тази сутрин около 10ч. от нейна съседка на телефона за спешни повиквания-112. Незабавно към мястото били насочени екипи на пожарната и районното управление в Пещера. Огнеборците открили безжизненото тяло на 89-годишната стопанка на дома. Възрастната жена била самотноживееща и обитавала къща в село Радилово.

Трупът е транспортиран за аутопсия в отделения по съдебна медицина при МБАЛ-Пазарджик за изясняване на причините довели до фаталния край. На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна група при РУ-Пещера и пожарникари от местната районна служба. Според първоначалната информация събрана до момента пожарът е възникнал при боравене с печка на твърдо гориво.

Огнеборците припомнят, че е необходимо спазването на определени правила за безопасност при използването на отоплителни уреди на твърдо гориво – дърва или въглища. Това важи с особена важност за възрастни самотноживеещи хора. При наличие на признаци за възникнал пожар подайте незабавно сигнал на телефон 112.

Коментари