Институции

88 с Ковид-19 в Пещера до днес

Написано от Пещераинфо
88 са заразените с Ковид-19 в Пещера от началото на пандемията, стана ясно след заседание на областния кризисен щаб, на което бяха изслушани представители на лечебните заведения и институциите, които следят за спазване на противоепидемичните мерки в областта. Днес в Пещера бяха отчетени нови 2 случая.
На заседанието на Щаба бе взето решение три пъти на ден, в определени часови пояси – сутрин, обед и вечер, лечебните заведения в област Пазарджик ще предоставят информация на РЗИ и ЦСМП Пазарджик, в кои болници има свободни легла за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция, съобщи областният управител на Пазарджик Стефан Мирев
Недопустимо е пациенти със съмнение за коронавирус да чакат с часове за прием в лечебно заведение или да им бъде отказана хоспитализация, каза областният управител Стефан Мирев и допълни, че с днешното решение на Щаба се цели избягването на кризисна ситуация, при транспортирането и хоспитализирането на пациентите.
Продължават и  масираните проверки в цялата област на екипи от служители на РЗИ, МВР, Инспекцията по труда и ОДБХ, като се очаква в тях да се включат и хора от общинските администрации.
Те са ангажирани със сградите с обществено предназначение, както и да не допускат струпване на хора пред пощи, банки и на други места.
Във връзка с указанията и заповедите на министъра на здравеопазването, на днешното заседание бе взето решение лечебните заведения да  актуализират плановете си за противоепидемичните мерки, за прием и лечение на заразени с  COVID-19. Да бъде предвиден актуален план за увеличаване на леглата за пациенти с коронавирус.
Областният управител Стефан Мирев  призова жителите на област Пазарджик да бъдат дисциплинирани и да спазват стриктно всички въведени противоепидемични мерки, в противен случай всички решения на Щаба, проверки и заповеди се обезсмислят.

Коментари