Спорт

7 медала и стипендии за шампионите от ракетомоделния клуб в Пещера

Написано от Пещераинфо

На националните ученически състезания по Ракетомоделизъм състояли се на 13 и 14 Май 2022г. в гр. Ловеч, организирани от Министерството на образованието и науката, Националния дворец на децата в София и Българската Федерация по Авиомоделизъм, всички състезателите от Пещерския клуб по ракетомоделизъм успяха да се класират в челните тройки.

Някои класове завършваха с файлофи, което говори за голямата конкуренция м/у състезателите.

Нашите състезатели завоюваха 7 медала5-златни, един сребърен и един бронзов в отделните класове.

Златната купа в отборното класиране при децата до 7-ми клас, завоюваха Георги Ненков и Георги Башкехайов от ОУ „Патриарх Евтимий” Пещера. При юношите с разлика от 2 секунди, които не им достигнаха за първото място в един от класовете, се задоволиха със сребърна купа, но двама от тях, златните медалисти Димитър Антонов от ПГХВТ „Атанас Ченгелев“ Пещера в клас трибой, и Йордан Джинин от ПМГ „Константин Величков” Пазарджик в клас копия, ще получат едногодишни стипендии от МОН за следващата 2022/2023 учебна година.

МОН, ММС и Министерството на културата всяка година отпускат едногодишни стипендии на отличо представилите се, т.е. златни медалисти от национални състезания на ученици от 8 до 12 клас за да мотивират и активизират допълнително участието им в извънучилищни мероприятия.

 

Коментари