Култура Общество

69 участника в конкурса „Пещерските будители“

Написано от Пещераинфо
Шестдесет и девет участника на възраст от първи до дванадесети клас се борят за общо осемнадесет награди в анонимния конкурс „Пещерските будители“, който се провежда за първи път тази година. Конкурсът е посветен на Деня на будителите и е в два раздела – за написване на литературно произведение (есе, разказ или стих) и за рисунка. Участниците са възпитаници на всички седем общински училища в Пещера.
43 са рисунките, а 26 са литературните произведения включени в селекцията, която днес направи двустепенно жури. Някои от участниците се борят за награда и в двата раздела на конкурса. Развръзката предстои в четвърът, когато в 13 ч., в двора на Историческия музей в Пещера ще се състои церемонията по връчването на наградите, а най-добрите рисунки ще бъдат експонирани в изложба.
За да бъде осигурена максимална справедливост при оценяването на произведенията, организаторите от Биовет АД пожелаха преподаватели от училищата да поставят оценка по шестобалната система на представените участници, след това второ жури в състав Цветана Чучева, Цветана Дашинова, Ивана Петкова и Илия Тончев отново разгледа предоставените произведения и даде своята оценка. Победителите вече са избрани, а имената им ще узнаем в четвъртък.

Коментари