Общество

6 ползи за здравето от всекидневната консумация на авокадо

Написано от Пещераинфо

Авокадото се превръща в любима храна на все повече хора. Консумацията му е подходяща за подобряване на храносмилането, подпомага отслабването, благоприятства състоянието на косата и кожата. Авокадо добавяме към салати, смутита, здравословни десерти и закуски. То е изключително богато на витамин Е, витамини от групата В, калций, фосфор, калий, магнезий, фибри, омега-3 мастни киселини и други.

Какво се променя в тялото ни, когато го консумираме всеки ден в продължение на месец? Вижте в следващите редове.

За добро зрение

Една от най-полезните храни за здравето на очите е авокадото. Според учени това се дължи на антиоксидантното и противовъзпалително действие на авокадото. Авокадото съдържа и лутеин, каротеноиди, които намаляват вредите на оксидативния стрес и подпомагат здравето на очите.

По-свеж дъх

Както има храни, които влошават дъха в устата ни като сирене, зеле, сладки напитки, така има и други, които помагат за свежестта му. Авокадото е една от тях, тъй като то има висока антибактериална активност. Редовната му консумация спомага за елиминиране на бактериите причинители на лошия дъх.

Засилва имунитета

Храната, която консумираме е пряко свързана с нашия имунитет. Добавяйки авокадо към всекидневното си меню, ние си доставяме важни хранителни компоненти, които спомагат за засилване на имунната система и потискат вирусите и други инфекции./dnes.bg

Коментари