Институции

51-годишна жена с Ковид от Пещера почина, още петима са с коронавирусна инфекция

Написано от Пещераинфо

РЗИ Пазарджик информира за четиридесет и девет положителни проби за COVID-19.

От новорегистрираните дванадесет са хоспитализирани, останалите са поставени на домашна изолация. Пробите са на двадесет и три жени жени и двадесет и шест мъже.

Разпределени са:
Жени, на възраст от 22 до 73 години; от град Пазарджик – 10, три жени са хоспитализирани в „МБАЛ-Пазарджик“, МБАЛ „Хигия-Север“ и МБАЛ „Уни Хоспитал“ – Панагюрище; една от новорегистрираните положителни жени е учител в НУ „В. Друмев“ – Пазарджик; от село Церово – 1, от село Мирянци – 1, санитар. От град Пещера – 1, хоспитализирана в МБАЛ „Проф. Д. Ранев“; от град Панагюрище – 7; от село Бъта – 1, преподавател в ОУ „Проф. М. Дринов“ – Панагюрище. От град Стрелча – 1; от град Велинград – 1.

Мъже, на възраст от 31 до 84 години; от град Пазарджик – 5, от тях хоспитализиран един в „МБАЛ-Пазарджик“; още четирима са хоспитализирани в „МБАЛ- Пазарджик“ от: село Братаница, село Лозен, село Црънча и село Мало Конаре; от село Мирянци -1; от град Ветрен -1, от село Варвара – 2. От град Пещера – 4, двама са хоспитализирани в МБАЛ „Проф. Д. Ранев“ и в МБАЛ „Здраве“ – Пазарджик. От град Панагюрище – 6, от град Стрелча – 1; от град Велинград – 2, един е хоспитализиран в „МБАЛ- Велинград“.

РЗИ Пазарджик съобщава за починали:
* жена на 54 години от град Пещера, хоспитализирана в МБАЛ „Хигия“ с придружаващи заболявания – обезитас, инсулино зависим диабет, стабилна стенокардия и хронично неврологично заболяване.
* мъж на 81 години от град Пазарджик, хоспитализиран в „МБАЛ-Пазарджик“, с придружаващо сърдечно заболяване и хронично бъбречно заболяване.
Здравната инспекция призовава жителите на област Пазарджик да спазват противоепидемичните мерки.

Коментари