Вашите сигнали

Д-р Лиляна Кавръкова: Съвсем цивилизовано започвам съдебни дела срещу тези, които без да ме познават, без да съм им навредила, се пробваха да ме смачкат

Написано от Пещераинфо

За пореден път публикуваме позиция на д-р Лиляна Кавръкова, която няма свой профил във Фейсбук и моли Пещераинфо да сподели написаното от нея. Ето какво ни е изпратила тя:

Адмирации и респект към всички истински хора в този град!
Преминаваме през голямо и непознато досега изпитание, което е и своеобразен тест за нас като общество. Още веднъж адмирации за достойното ви поведение! Вие сте големият победител! Не затруднихте нито една от институциите и за пореден път доказахте, че сте интелигентни и отговорни хора. Искам дебело да подчертая – никой не се е крил, всеки беше на мястото си , изпълнявайки съвестно задълженията си. Дисциплина, солидарност, съпричастност, взаимопомощ, човечност са думите , с които определям изминалите два месеца. Дарителството стана неизменна част от ежедневието на хората в общината. Намесиха се обаче обичайните заподозрени и опитаха отново с лъжи и манипулации да опорочат всичко.
Мислех този път да не се намесвам, вие се ориентирате чудесно и това пролича в коментарите ви. Намесиха обаче името ми, добавих и двете антисоциални докладни и няма как да не отговоря. PR остриетата на управляващите – Спасов и холограмата му пак чрез заблуда опитаха да неглижират усилията на всички извън богопомазаните. Нито аз, нито собственикът на болницата се възползвахме от дарените от ГЕРБ пари, получи ги персоналът. Лекари, сестри, санитари, служители, тези които от години се грижат за здравето ви. Същите бяха затворени дни наред заедно с пациентите и работеха. Къде бяхте да ги попитате как са или да ги поздравите както навсякъде по света ? Нима не е важно да са здрави, за да лекуват? Според тях – остриетата- това е нищо, ненужен жест, вятър работа. По- достойно е да оставиш 100 лева за няма и 100 хляба и то по един на семейство. Като знаещи всичко нека да обяснят защо през месец декември спряха програмата „Топъл обяд“ ( проблемът не е в парите, на много места продължи) и март месец да стартира паралелна дейност. Като жест на човечност и съпричастност дарителството, независимо от формата и автора, заслужава уважение. Когато обаче реализирането и поднасянето на информацията е сбъркано, нещата отиват в съвсем друга плоскост. И реакциите не закъсняха. Съвсем на място коментирахте: „ С чужда пита помен правят“, „ясно кой, кого, защо???“, „ не е от сърце“, „има причина“, „ Пещера не е Бангладеш“. Наистина не е , защото тук комшия, приятел, роднина не са просто думи. От години функционира много добре социално предприятие. Всичко това прави общината ни чудесно място за живеене. Колкото до спортните клубове те нито са платени, нито са подчинени на някого, за да им спират субсидиите, които получиха за първи път в предишния мандат. Освен това как може настойчиво да умоляваш отговорника им да работи безвъзмездно за тези, които две седмици по-рано са го помолили настойчиво да напусне по взаимно съгласие??? Отново прегледах предизборните платформи на управляващите. Там има много „ще“, но дотук за обикновените хора почти нищо „НЕ ЩЕ“.
Времената са трудни. Предстоят ни много изпитания. И сега когато всяка стотинка е ценна, питам какво наложи да местим ударно „Социални грижи“, независимо кой ще отпусне въпросните 20 000 лева? Миещата машина е нужна, съгласна съм , макар че и тя е втора употреба и струва 70 000 лева и остава да се молим да работи. Понеже сочеха с пръст и критикуваха, Оня Отгоре им удари яка плесница – вече поне два пъти влиза за обслужване. Техника е , никой не може да предвиди аварии и никой не го иска. Затова преди да се говори, трябва да се мисли.
Имам две забележки – настройте дюзите да разпръскват, а не да поливат и оправете концентрацията! Миризмата е задушаваща, а и белината във В и К не извира.
И понеже 90 000 са малко, гласуваха 110 000 за сметосъбираща машина, понеже досега извозвахме с каруци. При обсъждането се чуха разумни доводи – да не продаваме, че губим, да купуваме само нова техника. Реших, че разумът ще надделее. Отново да, ама не. 14 на 7 и… Впоследствие се оказа, че машината вече е договорена и за пореден път сме си чесали езиците, имитирайки работа в полза на хората. 200 000 за два месеца. Това ако не е пир по време на чума, какво е?
Не попитах какво се случва с освободената сграда по две причини – не обичам да ме баламосват, а и имам разумно обяснение. Там се оформя чудесен комплекс , припомням и предсрочно прекратения договор с НПО , и пъзелът започва да се нарежда. Скоро ще се появи обединение „Мислим за вас, дори и когато не мислим“ и пъзелът е готов. Досега всичко, което съм казала, се е случило, ще видим и за това.
Ще ви уведомя и за мое решение, което пандемията забави. Аз съм човек, който държи на името си, затова никой не може да го мърси безнаказано. Дължа го на себе си, на семейството си, на приятелите, които ме подкрепят и най – вече на паметта на баща ми, който беше прекрасен човек и ме възпитаваше да уважавам и да помагам, а не да унижавам и наранявам. Затова няма да падна до нивото им да заплашвам и обиждам. Съвсем цивилизовано започвам съдебни дела срещу тези, които без да ме познават, без да съм им навредила, се пробваха да ме смачкат. Грешка! „Любимо“ ми е да ми размахват с пръст и да ми нареждат. Първа в списъка е Екатерина Кънчева, която ми приписа пороци и зависимости и заедно със сигурните си източници ще трябва да ги докаже. И това е лицето на БСП! Васил К. ще трябва да докаже защо съм позор на града. Христо Стефанов с чувството си за хумор натрупа голям актив, но ще го понесе, той е над нещата. Борис Костадинов ми приписа мисли и действия, характерни за психиатричен синдром ( мокри сънища) . Появи се и Надя Лилова, която не съм виждала, а тя ме нарече наркоманка, която е заплаха за пациентите си. Има и още кандидати. Нямам профил във Фейсбук, но имам Viber и много приятели, всичко е запаметено и подредено. Колкото до Иван Спасов аз проблем с него нямам, нито той с мене и съвсем скоро това ще се изясни. Освен това се оказва, че там трябва да се наредя на опашка , много хора го чакат. Понеже имам смелостта да нарека нещата с истинските им имена се оказвам проблем за хора, решили, че са центърът на вселената. Никой не дава право на тях и на машите им да се гаврят с когото и да било. А истината рано или късно излиза наяве. Ще отнеме време, но да сме живи и здрави! Ако спечеля делата, всички суми без разходите, ще даря за различни каузи в общината. Това ще е малка компенсация за всичките простотии, на които се нагледахте и наслушахте. В Пещера винаги сме живели в разбирателство и така трябва да продължи.
Страхливците от фалшивите профили и холограмата оставям в ръцете на Най – Справедливия. За тези, които пак ще започнат с помията, първо да се сетят, че всеки път това, което хвърлят, уцелва вентилатора.
Оставам с цялото си уважение към вас, приятели и съграждани. Още веднъж адмирации за това, което сте!
P.S. Колкото до заплахите, че ще изгубя пациенти, ще кажа следното : Дълбоко уважавам правото на избор. Аз не деля хората по пол, възраст, образование, етническа или политическа принадлежност. За мен това са моите пациенти, хора, доверили ми най-ценното , което притежават – здравето си. Това е жест, който оценявам и давам всичко от себе си, за да го оправдая. Аз съм една от вас, имам своите предимства и недостатъци и приемам останалите хора с техните. Ако някой бърка личният лекар с политкомисар, значи е на грешното място.
Ваша
Д-р Кавръкова
М. май 2020 година

Коментари