Политика

4226 обекта са проверени при спецакция, проведена на територията на цялата страна

Написано от Пещераинфо

Целта на операцията е установяването на лица от криминалния контингент, непълнолетни без придружител след 22 часа на обществени места, разпространители на наркотици и обявени за общодържавно издирване, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В специализираната операция са участвали служители от ГД „Криминална полиция”, колегите им от ОДМВР и СДВР, както и служители от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”. Предмет на проверката е и спазването на режима на работа в заведенията, начина на охрана и осъществяването на пропускателен режим, както и съхранението и търговията с акцизни стоки.
В хода на акцията са проверени 4226 обекта и 10371 моторни-превозни средства. Криминалисти са проверили 235 души, установени са 106 непълнолетни без придружители след 22 часа. Разкрити са 157 престъпления. Съставени са 1617 акта, 296 констативни протокола по Закона за МВР и са образувани 62 досъдебни производства. С полицейска мярка за 24 часа са задържани 123 души, 24 от тях обявени за общодържавно издирване.
За спазване на мерките на пожарната безопасност са проверени 1050 обекта. В 103 от тях са констатирани нарушения на правилата и нормите. Съставени са 84 акта за административно нарушение, 9 акта за нарушения на правните норми на пожарна безопасност и са издадени 15 писмени разпореждания. Огнеборците са наблегнали на условията за извършване на успешна евакуация и пожарогасене, изправност и състояние на отоплителните и електрическите инсталации и съоръжения, както и създадената организация за пожарна безопасност в обектите.

Коментари