Общество

4″Б“ клас от Основно училище „Любен Каравелов“ написа мечтите си

Пещера. 6-ти февруари 2014г. ще остане незабравим за учениците от 4″Б“ клас в Основно училище „Любен Каравелов“. На този паметен за тях ден, те написаха своите мечти за бъдещето си и ги подариха на своята класна ръководителка. Мечтите бяха положени в специална вълшебна кутия, която има свойствата да сбъдва мечтите на тези, които неуморно се трудят и не се отказват. Когато и последната мечта бе внимателно сложена в кутията, всички тържествено ОБЕЩАХА:
1.Ще помня приятелите си и ще бъда до тях винаги, когато имат нужда от мен! Обещавам!
2.Всеки ден ще правя по една добрина на някой, който има нужда от нея! Обещавам!
3.Ще се грижа за родителите си и ще им бъда благодарен, че са ме създали! Обещавам!
4.Всеки ден ще научавам по нещо ново, което е полезно за мен и ще се усъвършенствам! Обещавам!
5.Ще се уча от грешките си и няма да ги повтарям! Обещавам!
6.Завинаги ще забравя думичката“Не мога“! Обещавам!
7.Ще си поставям цели и ще ги постигам! Обещавам!
8.Когато постигна поредната си цел, ще помня пътя, който съм изминал до нея и няма да забравям от къде съм тръгнал! Обещавам!
9.Ще сбъдна мечтите си! Обещавам!
10.Ще помня този ден и какво съм обещал! Обещавам!
От своя страна г-жа Самарджиева подари на всяко дете картичка с послания, които да не забравят никога: Ако мислиш- „Сразен съм“- сразен си,
Ако казваш-„Бих искал“, но си мислиш-„Не мога“,
Просто няма как да успееш!
Ако мислиш, че губиш- загубен си,
Ще ти кажа приятелю мой,
Успехът се крие във твоята воля
и е в умствената ти настройка.
Ако мислиш-„Назад съм“- назад си,
Който мисли високо- не пада,
Просто трябва да бъдеш напълно уверен,
щом си тръгнал да търсиш награда!
Не най-силният, нито най-бързият
Обезателно грабват залога,
Но човекът, който печели играта
Е тоз, който мисли-„Аз мога“!!!

Имаш ли мечта, трябва да я пазиш! Когато хората не могат да направят нещо сами, ще ти казват, че и ти не можеш. Ако искаш да постигнеш нещо-върви и го вземи! Не се отказвай! Не се страхувай от провала. Не можеш винаги да побеждаваш, но не се страхувай да взимаш решения! Трябва да вярваш, че може да се случи нещо различно. Трябва да откриеш какво те прави щастлив. Реши какво ще бъде, кой ще бъдеш и го постигни! Ако паднеш- изправи се и никога не се предавай! Някои не успяват, защото когато стане трудно се отказват. Казват-„Мен не ме бива“. Прави са! Не ги бива, защото не са опитали дали могат да го направят. Талантът е даденост. Умението се развива с безброй часове тренировки! Страхливците намират винаги по някой виновен за техните неуспехи. Ти не си страхливец.
Ти притежаваш силата!
…силата да създаваш машини, силата да създаваш щастие! Ти си Човек и имаш силата да направиш този живот свободен и красив, да го превърнеш в прекрасно приключение! Направи го!!!

Децата получиха като подарък и книгоразделител, за не забравят никога, че знанието ще им отвори път към широкия свят, тефтерче и химикал, за да записват мечтите си и да ги сбъдват. Последното дадено обещание бе, че на 6-ти февруари 2024г. отново всички ще се срещнем, за отворим кутията и да проверим какво сме постигнали и да напишем следващите си мечти. Децата разбраха нещо много важно- никога да не се отказват от мечтите си.

Коментари