Общество

Преглед на печата

„Сега“ извежда начело: „При три милиарда лева приходи, хазартът плаща само 177 милиона лева данъци. За десет години печалбите от хазартни игри в България са се удвоили, най-много при лотариите с билетчета за търкане“. Изданието публикува още: "Държавата е в неведение колко са хората без здравни вноски". По последни данни това са между  700 хиляди и 1 милион българи, защото НАП и Здравната каса ползват различни данни, коментира вестникът.

„24 часа“информира: "Плащат на безработни да учат за сервитьори и бармани, Само в Слънчев бряг не достигат 15 хиляди души, общо по Южното Черноморие има нужда от 80 хиляди души персонал".

„Стандарт“ осведомява: „Министър Ангелкова внася спасители на плажа“. Така старата слава "гларусите" – спасители вече ще бъдат изместени от чужденци. В социалните мрежи има залози дали украинци или руснаци ще наглеждат туристите от Русия и Великобритания по Черноморието.

„На Запад изнасяме IT услуги, на изток електрооборудване", пише на първа страница в „Монитор“.От публикацията става ясно, че българска фирма осигурява телевизията във Виетнам, а наше приложение помага на полицията в Индия да хваща престъпници. Изданията акцентират на информацията, че за първи път Охридската архиепископия ще получи от България чудотворния огън за Възкресение Христово.

„Земя“извежда: „Даваме на Македония Благодатния огън. Това се случва за първи път в историята". Под заглавие "Исус Христос кацна у нас" „Монитор“ показва снимка на Тед Нийли, който 50 години играе в рокоперата " Исус Христос суперзвезда".

„Гръцкото агне изяжда българското“, пише на първа страница на „Труд“.Изданието посвещава две страници на публикацията за произхода на продуктите, които ще консумираме по Великден – гръцки агнета и полски яйца ще има на трапезата. В същото време износът на български агнета за Турция започва през май, уточнява вестникът.

За „Дума“водещата тема е под заглавие: "Гонят знакови столични читалища заради дългове от 4 хиляди лева. Става дума за старите центрове "Петър Берон" и "Цанко Церковски" в район Оборище. Техните настоятелства не са платили таксите на кметството и районният кмет е предложил да освободят помещенията.

Източник : / БНР /

Коментари